Over Deksel & Com en Barbara

Hoe het begon

Al jong ontstond mijn interesse in voedsel, planten, dieren, natuur en vrijetijdsbesteding. Ik had zo’n beetje alle flora- en faunaboeken in mijn bezit en ging regelmatig op excursie met de boswachter. Later kwam daar mijn hobby voor wandelen en tuinieren nog bij. Buiten bezig zijn in de natuur heeft mij altijd veel ontspanning gebracht. Mijn eerste spreekbeurt ging ooit over zure regen. Ik wilde als ranger van WNF mijn klasgenoten overtuigen dat we beter moesten omgaan met de wereld waarin we leven. En eigenlijk is dat vandaag de dag nog steeds zo en daar maak ik me zorgen over. Het gaat wereldwijd niet goed met de biodiversiteit terwijl juist de verschillende plant- en diersoorten samen een functie hebben om de natuur in balans te houden. De klimaatverandering in Nederland gaat nog sneller dan verwacht. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Met bijkomende gevolgen als wateroverlast, scheuren in huizen door de droogte en hittestress bij mens en dier. We mogen deze problemen niet langer doorschuiven naar de volgende generatie. Laten we daarom vandaag nog actie ondernemen.

Van start

Sinds 2016 combineer ik mijn passie voor de natuur met mijn kennis en kunde. Deksel & Com is een veelzijdig communicatie- en organisatiebureau met een warm hart voor alles wat groeit, bloeit, leeft en voortkomt uit de Brabantse groene ruimte. Ik heb een brede, uitvoerende achtergrond op het gebied van public relations, personeelszaken, communicatie, het nieuwe werken en office- en hotelmanagement. Vooral dit laatste zorgt voor mijn kenmerkende manier van omgaan met mensen en de organisatie van mijn eigen werk. Ik benader alles vanuit het oogpunt van goed gastheerschap.

Een groene toekomst

Met mijn enthousiasme wil ik graag een bijdrage leveren om te zorgen voor een groene leef- en werkomgeving. Natuurlijk is dit goed voor veel soorten planten en dieren en om de gevolgen van klimaatverandering verder te beperken. Wat ik zelf echt geweldig vind zijn de positieve effecten van meer natuur om ons heen. Mensen kunnen lekker ontspannen en ervaren minder stress, herstellen beter na ziekte, voelen zich gezonder en gelukkiger en hebben veel meer woonplezier. Werknemers kunnen in een groene werkomgeving creatief vergaderen of een ontspannend ommetje maken in de pauze. Kinderen die opgroeien en naar school gaan in een groene buurt kunnen al spelend van alles in de natuur ontdekken, zich verbazen over de wonderen van het dierenrijk en ontwikkelen zich uiteindelijk veel beter. Waar je ook woont of werkt, iedereen hoort op loopafstand te kunnen genieten van de prachtige Nederlandse natuur.

Alle stappen -van klein tot groot- dragen bij aan een mooie en gezonde omgeving voor ons allemaal!