Projectondersteuning

Laarbeek Schittert Duurzaam

Van november 2023 t/m december 2024 mag ik mijn bijdrage leveren om bewoners van gemeente Laarbeek te activeren om klimaatadaptieve maatregelen te nemen op eigen terrein, het waterbewustzijn te vergroten en daadwerkelijk te vergroenen samen met bewoners.

Het klimaat is een zaak van de lange termijn maar maatregelen van vandaag hebben morgen al effect. Dat geldt zowel voor de aanpassing van de gevolgen van klimaatverandering als ook aan de voorkoming ervan. Ondanks alle maatregelen in de openbare ruimte is de hulp van bewoners en bedrijven nodig aangezien zo’n 40% van de stedelijke oppervlakte landelijk gezien in bezit is van particulieren.

Mijn werk is de komende tijd zeer divers: van het coördineren van bewonersinitiatieven, sparringpartner voor de groencoach, schrijven teksten duurzaamheid voor de website en artikelen voor de MooiLaarbeekkrant, het opnieuw aanhalen van contacten met de deelnemers aan de Groenstrijd van 5 jaar geleden tot aan de organisatie van diverse campagnes en acties voor bewoners.